SOL_logo_HOR_green

Fakta

Författare: Örjan Bergstedt
ISBN: 978-91-983438-2-3
Format: Inbunden
Utgivningsår: 2017
Kategori: Roman
Formgivning: Emilia Wärlinge

Riddarna av Solvidden

John är singel, arbetslös och bor i andra hand. Dagarna spenderar han framför sitt X-box tillsammans med sina vänner – den storsnusande Tommy, überoptimisten och idésprutan Martin samt den minst sagt nitiske Göran som har svaren på det mesta.

Somliga skulle inte kalla det ett drömscenario när man ska föreställa vara vuxen, men det är ingenting John bekymrar sig över. Bil och pengar kan han låna och om det verkligen kniper kan man alltid smita in hos syrran och äta. Dessutom har han faktiskt en dejt på gång, med en riktig drömtjej.

Så en dag får han av en slump reda på att hans älskade mormor ska bli hemlös. Solviddens Servicehus har slut på pengar och kommer att bommas igen om inte ett smärre under sker. John vädrar sin oro för vännerna och det blir upprinnelsen till ”Operation rädda Solvidden.”
Den ena vansinniga idén följer den andra och inget projekt är varken för stort eller för galet för John & Company. Tack vare sin samlade inkompetens ger de ortens invånare en sommar de sent ska glömma!

Riddarna av Solvidden är en galen komedi om vänskap, kärlek och en fullständigt osannolik räddningsaktion.

Rekommenderar denna varmt. Örjan Bergstedt har lyckats att fylla både mig och min omgivning med asflabb så en fullpoängare blir det! 5/5!
@angelundebring

Underhållande, fin & dråplig!

Jenniesboklista

Det är en skruvad och rolig historia om de fyra lite misslyckade kompisarna. Den är underhållande och lite udda. Handlingen är unik och jag skrattade en del åt författarens fantasi. En lättläst och trevlig bok för stunden!

Villivonkansbooks