SOL_logo_HOR_green

Fakta

Författare: Jan-Erik Larsson
ISBN: 978-91-983438-3-0
Format: Pocket
Sidor: 352
Utgivningsår: 2016
Kategori: Roman
Form: Klas Benjaminsson

Jag såg dig inte komma

Jonas får syn på henne i tunnelbanan på väg till jobbet. Hon sticker ut och är annorlunda. Jonas följer henne nyfiket tills han inser att hon går samma väg som han. Mot hans jobb. Fast till andra sidan gatan. Han har perfekt vy från kontoret rakt in i hennes lägenhet. Nyfikenheten övergår i besatthet och hela Jonas arbetsdag anpassas till att spionera på den vackra kvinnan.
Men så händer det som inte får hända. Han kunde inte ana, kunde någon göra det? Han såg det helt enkelt inte komma. 
 
I spänningsromanen Jag såg dig inte komma får man följa Jonas tankar om hur han går till ett jobb han egentligen hatar och om hans längtan till något han inte riktigt vet vad det är. Sin forskning? En kvinna? Kärlek? Relationerna till arbetskamraterna och till hans syster; Lisa, är ansträngda. Händelsen som inte fick hända sätter alla relationer på sin spets och framförallt Jonas förhållande till sin syster får oanade, ödesdigra, konsekvenser. Effekter som ingen förstod, framförallt inte Lisa och hennes sambo Eva, förrän det var försent. 

Spännande, omskakande och fängslande!

Jenniesboklista

Jag såg dig inte komma är en välskriven spänningsroman med ett språk som flyter lätt. Jag skulle rekommendera boken till den som vill läsa en spännande berättelse med fokus på karaktärerna.

Beas Bokhylla

Den var spännande och handlingen vävdes ihop på ett mycket bra sätt. Känns som man kommer personerna mycket nära.

Villivonkansbooks