SOL_logo_HOR_green

Fakta

Författare: CT Karlsson
ISBN: 978-91-983438-7-8
Format: Kartonnage
Serie: Falkenbergsmorden, del 2
Utgivningsår: 2017
Kategori: Deckare
Form: Josephine Karlsson

Högt Fall

Ett slumpmässigt möte framkallar minnen som länge varit gömda och som kommer att få stora konsekvenser på livet.
   En familjefar anmäls försvunnen hos polisen i Falkenberg. Eftersökningar inleds och till att börja pekar allt på att han försvunnit frivilligt, lämnat fru och barn.
   En söndagsmorgon, i vad som ser ut som en olyckshändelse, återfinns en avliden man vid foten av Morup Tånges fyr. I en segelbåt i hamnen gör ägaren till Glommens Marina en fruktansvärd upptäckt och plötsligt har kriminalinspektör Kajsa Rudolfsson och hennes kollegor två dödsfall att utreda.

Polischefen Raúl Morales får bråda dagar och åklagare Ylva Isaksson blir återigen en del i hans vardag. På gott och ont. Dessutom är en omorganisation inom Polismyndigheten i sikte och det styr upp en del oro i lägren. Morales har en del beslut om framtiden att ta, vilka inte är lätta.

Sommaridyllens Falkenberg med omgivningar längs den halländska kusten och det vackra inlandet blir återigen skådeplatsen för en spännande och känslomässig historia.
 
Högt fall är andra delen i deckarserien Falkenbergsmorden.

Vill bara säga: fortsätt med skrivandet!! Mari Jungstedt bör ha dig som förebild. Hennes kommissarie Knutas i Visby kommer i skuggan av hur Du fängslar oss med Dina berättelser. Låt oss få följa "Falkenbergarna" på nya spännande fall.

Kent, läsare

Boken är spännande och lättläst, och författaren lägger ut villospår och håller därigenom läsarens intresse vid liv. De brutala morden står i bjärt kontrast till Kajsas trygga familjeliv. Författarens personbeskrivningar är bra liksom skildringen av den idylliska orten.

Gun Liverstam
ur BTJ-häfte 17, 2017

Jag gillade boken mycket. Gillar tonen i den och att det familjära livet som gör poliserna mänskliga och intressanta, får ta stor plats.  Historien är spännande och man hålls på halster länge vem mördaren är!
Blir 4/5 i betyg!

@villivonkansbooks