SOL_logo_HOR_green

Fakta

Författare: Anders Winckler
ISBN: 978-91-88611-02-4
Format: Inbunden
Utgivningsår: 2017
Kategori: Spänning
Form: Jonas Lindén

Fakta

ISBN: 978-91-88611-24-6
Format: Pocket
Utgivningsår: 2019
Form: Susanne Granström/Anders Winckler

Gamla tiders skuld

En vacker dag i juni cyklar en fjortonårig flicka hemifrån, uppfylld av liv och lust. Morgonen efter hittar man hennes sommarklänning intill den gamla kvarndammens mörka vatten, prydligt hopvikt i den grova sanden. Men flickan är spårlöst försvunnen.
Tjugo år senare sätter sig sex män i sina kanoter och paddlar iväg mot den helg som för en av dem skall bli den sista. Hans kropp hittas bakom en lada, tvåhundra meter från kvarndammen.

Kriminalinspektör Andreas Johansson undersöker fallet med den döda mannen och borde fokusera på det, men när han träffar den kvinna som i tjugo år undrat vad som hände med hennes dotter kan han inte värja sig.
Journalisten Carina Lindqvist får ett försprång på resten av massmediesverige då hon från sin mammas balkong ser polisbilarna på andra sidan sjön. En av de misstänkta männen väcker minnen från hennes förflutna. En tid hon gjort allt för att glömma.

Det här är en genomtänkt och finurlig pusseldeckare med fötterna på jorden. Och det uppskattar jag verkligen. Vardagligheten är det som gör den här boken så bra.

Binasbooks

En imponerande välskriven debut! Sammanlagt får boken 4 av 5.

Emmas krypin

Gamla tiders skuld är en mastig, välskriven och traditionell deckare.

Livshungrig

Spännande, gripande och skickligt skriven!

Jenniesboklista

En riktigt vass bladvändardebut att läsa en mörk höstkväll vid brasan!
Blir fullpott 5/5 i betyg!

@villivonkansbooks