SOL_logo_HOR_green

Fakta

Författare: Fredrik Svanfeldt
ISBN: 978-91-88611-19-2
Format: Inbunden
Utgivningsår: 2018
Kategori: Roman
Form: Eva Lindeberg Design

Fri att springa

Johan Dahlberg har snart avtjänat sitt fängelsestraff och det har blivit dags att tänka på framtiden. Men hur kommer man tillbaka till ett normalt liv efter två år i fängelse?
  När Johan släpps fri gör han sitt bästa för att balansera arbete med fortsatt fokus på sin löpträning, frågan är om han kan hitta nya mål efter att redan ha överträffat alla förväntningar. Hans tränare och vän Hansson sätter då upp en plan för framtiden med London Marathon i sikte. Samtidigt dyker kärleken oväntat upp i arbetskamraten Sara. Johan vågar inte berätta om sin bakgrund och finner sig mer och mer insnärjd i en situation som han inte vet hur han ska ta sig ur.

Fri att springa är en roman om vänskap, kärlek och löpning och är den fristående fortsättningen på Fredrik Svanfeldts uppmärksammade romandebut Dömd att springa. 

Gripande, underhållande och stark!

Jennies Boklista

Fredrik Svanfeldt har skapat en ramberättelse som gör det när sagt omöjligt att släppa boken. På ett trovärdigt sätt skildrar han de problem och dilemman som kan uppstå för en person som försöker börja på nytt med ett tungt trauma i bagaget.

Ove Haugen, Spring löpning för alla

Precis som Svanfeldts första roman utmärks Fri att springa av engagerande människoöden, god komposition och stilistisk säkerhet, vilket gör den till en riktig bladvändare.

Magnus Nilsson, BTJ,
häfte 17-2018

Historien om hur Johan försöker bygga upp sitt liv utanför fängelset och om hans kärleksrelation är så spännande att det är svårt att lägga ifrån sig boken. Jag rekommenderar verkligen denna bok – både till läsare i allmänhet och till dem som är intresserade av löpning.

Rune Larsson – Löpare, föreläsare och skribent