SOL_logo_HOR_green

Fakta

Författare: Sara H. Olsson
ISBN: 978-91-983438-8-5
Format: Inbunden
Serie: Hallavik, del 1
Utgivningsår: 2017
Kategori: Roman
Form: Nils Olsson, OINK
Format: Ljudbok
Inläsare: Anja Lundqvist
Utgivning: 2017-09-18
Utgivande förlag: Word Audio

Du glädjerika sköna

Du glädjerika sköna handlar om två kvinnor som båda på olika sätt står inför utmaningar i livet.

Nina har allt hon någonsin drömt om; ett lyxigt liv i huvudstaden med obegränsad budget, en man som avgudar henne samt en älskare vid sidan av. Allt flyter på tills ett sista snedsteg vänder upp och ner på allt. Nina flyr till sin hemstad Hallavik där hon tvingas flytta in hos sin mamma och dennes fru. Livet är rätt uselt. Tills hon träffar Johanna; en vild och frigjord kock som trivs med sig själv och sitt yttre. Hon är jordnära och självständig, roar sig med yngre killar och gör allt och lite till för att slippa nya grannar. Man kommer långt med döda möss och stringklädda dallrande rumpor!

Du glädjerika sköna är en lättsam, rolig och spännande underhållningsroman om kärlek, känslor, lögner, svek och sex.

Nominerad till stora ljudbokspriset i kategorin årets roman 2017!

Så bra! Jag älskar den! En riktig feelgood-bok. Det hände saker hela tiden och jag ville inte att den skulle ta slut! Snälla, fortsätt skriv! Betyg 4+

@bokdjungeln

Mysig feelgood med lagom stänk av vemod och eftertanke. Underbara, annorlunda karaktärer och verkligen tummen upp för en huvudperson med hull och former.

@madeleine_k_g

Du glädjerika sköna är underhållning, en svensk chic lit att jämföra med Kajsa Ingmarsson, till exempel dennas romaner Små citroner gula och Bara vanligt vatten.

Bibliophilia

Samtidigt som det är komiskt så finns det ett allvar bakom, historien är både olycklig och tragisk. Sara har helt enkelt lyckats med en bra blandning på ett underhållande sätt. 
Detta är den perfekta sommarläsningen på stranden eller i hängmattan!

Terese, lektör isatext

Det ska vara lätt och roligt att läsa, någon som Sara Olsson verkligen tagit fasta på med den här boken. Du glädjerika sköna är ren läsglädje berättat med en stor portion humor.

Sara Dalengren, Beas Bokhylla

Underhållande, gripande & härlig!

Jenniesboklista

Jag är glad att jag har läst Du glädjerika sköna då det var en perfekt resebok. Lagom lång för en kortare flygresa, inte för tung men ändå intresseväckande nog att få mig att sträckläsa den.

Bokbloggen Bam Tycker